Om oss

Kongelig residens, herregård og forlystelsesplass. Dårhus, fattighus og omsorgsbygg.

“Mange af dem, som er paa Mangelsgaarden er Folk, som vandrer
ud og ind gjennom dens Porte indtil Døden.”

Dagbladet, 4. mai 1898

Mangelsgården og Prinds Christian Augusts Minde, som Mangelsgården er en del av, har tjent en bredt spekter av funksjoner opp gjennom årene. Best kjent er nok stedet dystre historie, mens dens opprinnelige prakt synes akk så fjern og glemt.

Mangelsgården ble fredet allerede i 1927, mens hele “Prindsen” ble fredet som kulturminne i 2009. Til tross for kulturminnestatus og politiske visjoner om å åpne området for allmennheten har området forblitt lukket og Mangelsgården har stått delvis tom i årevis. Den gjengse Osloborger har vært lykkelig uvitende om denne perlen som skjuler seg bak de høye gule murene i Storgata.

Den 19. oktober åpner Mangelsgården Restaurant & Vinbar i de ærverdige lokalene fra 1600-tallet. Kjøkkensjef Henrik J. Henriksen presenterer et romantisk nordeuropeisk kjøkken, som henter inspirasjon fra tradisjonelle smaker og matlagingsteknikker, servert med en moderne og upretensiøs tolkning.

Med god mat følger god drikke. Mangelsgårdens fyldige vinliste fokuserer på klassiske vinområder med hovedvekt på små og lekne produsenter, nøye utvalgt av restaurantsjef og hovedsommelier Jessica Senning. Vi har også et rikt tilbud av cider, øl og sterkvin.

M_Fruktpresse_lores_GUL_01 (1).jpg